Verzend en betaalmogelijkheden

Op welke manieren kan ik betalen

PayPal:
Het is mogelijk om via PayPal te betalen, als klant van PayPal ben je beschermt als je product niet wordt geleverd, beschadigd is tijdens de transport of AV ProVideo voldoet niet aan de omschrijving waar over is gecommuniceerd.

Betaling via PayPal kan enkel maar tot een bedrag van € 2.000,00. Hogere bedragen in overleg. Bij een betaling stuurt AV ProVideo altijd een betaling verzoek via PayPal, dit om fraude te voorkomen.


IBAN Bank account AV ProVideo:
Ook kunnen de betaling gedaan worden via ons standaard IBAN bank account nummer. Betaling in Nederland is het bedrag over het algemeen dezelfde dag nog op onze rekening en Europese banktransacties is 24uur.


Bankgegevens AV ProVideo:
Rabobank:
IBAN Nr: NL50 RABO 0156 3108 72
BIC: RABO NL2U


Wat zijn de verzendmogelijkheden

AV Provideo verzend via 2 methodes:

Post.nl:
Dit zijn pakketjes tot 30 Kg met een waarde tot € 500,00 en deze zijn ook verzekerd tot € 500,00.

TNT:
Pakket met een waarde bedrag boven de € 500,00 worden door AV ProVideo altijd via onze vaste vervoerder TNT geleverd in heel Europa. Standaard zijn deze pakketten niet verzekerd, 1% van het factuurbedrag zijn de kosten voor de verzekering, dit doen wij altijd standaard. Onze ervaring met TNT is goed en als er toch onverlet een probleem zich voordoet, lost TNT dit naar behoren op is onze ervaring.

Ophalen:
Zelf de zending laten ophalen door eigen vervoerder: Natuurlijk is het mogelijk om door een eigen vervoerder de apparatuur te laten ophalen. AV ProVideo zorgt ervoor dat alles zeer goed is verpakt. Wij sturen de pakket of palletgegevens, gewicht en afmetingen naar de koper. Zodra het pakket of pallet ons bedrijf heeft verlaten is het risico voor de koper.

AV ProVideo is de Europese internetsite speciaal voor professional AV equipment, gebruikte DSLR, Video, Broadcast en Cine apparatuur in de ruimste zin van het woord.

Garantie bij AV Provideo

Onze klantenservice per mail bereikbaar. U kunt ons bereiken via het volgende e-mailadres: [email protected]. U kunt ons 24 uur per dag op dit mailadres bereiken. Wij behandelen elke mail zorgvuldig en snel. Zoals het hoort!.

Hoe lang heb ik garantie?
Omdat het hier altijd om gebruikte producten gaat is het nooit helemaal uit te sluiten dat een product niet voldoet aan de wensen van de klant. Wij proberen naar eer en geweten onze gebruikte producten te verkopen en daarom hanteren wij een “tevredenheidsgarantie”. Deze wil zeggen dat na ontvangst  van het product, de klant 5 dagen het recht heeft om het gebruikte product retour te sturen indien het product niet voldoet aan de wensen van de klant. Uiteraard zijn beschadigingen ontstaan door verkeerd gebruik (laten vallen e.d.) uitgesloten van deze tevredenheidsgarantie.

Wat verstaan jullie onder tevredenheidgarantie?
Een koop is pas gesloten op het moment dat u het artikel hebt gezien en goedgekeurd!

Hoe werkt het als ik aanspraak wil maken op de garantie?
Wilt u aanspraak maken op de garantie, dan dient u contact met ons op te nemen via het klantenserviceformulier. U krijgt dan z.s.m. instructies over verdere afhandeling.


Klantenservice

Onze klantenservice per mail bereikbaar. U kunt ons bereiken via het volgende e-mailadres: [email protected]. U kunt ons 24 uur per dag op dit mailadres bereiken. Wij behandelen elke mail zorgvuldig en snel. Zoals het hoort!.

Ik heb een klacht, wat nu?
Indien u -onverhoopt- een klacht heeft, dan horen we dat graag van u. Wij zullen er dan alles aan doen om deze tot tevredenheid op te lossen. U kunt contact opnemen via [email protected]. Wij streven ernaar om uw mail binnen enkele uren te beantwoorden. U krijgt in ieder geval op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Wat is jullie levertijd?
Voor de meeste producten geldt: binnen 2 a 5 werkdagen. Let op verzending naar het buitenland 4-6 werkdagen.
De producten die op de AV ProVideo website staan zijn ook op voorraad.

21% BTW?
Alle getoonde prijzen op AV ProVideo zijn exclusief 21% BTW. Indien er nog vragen of opmerkingen zijn: [email protected]


Hoe kan ik een bestelling retourneren?

Indien een probleem is met uw bestelling, dan kunt u deze uiteraard retourneren. Volg voor het retourneren zorgvuldig deze procedure:

1) Neem binnen 5 dagen na ontvangst  via onderstaand mailadres contact op met onze klantenservice:
Retour zendingen dient u aan te melden via [email protected]. en  vermeld daarbij:

Adresgegevens
Factuurnummer
Reden van retour

2) Na bevestiging van onze klantenservice stuurt u het product binnen 2 dagen naar ons terug. U dient tevens een kopie van uw factuur mee te sturen en daarop uw bankrekeningnummer te vermelden waarop wij het aankoopbedrag kunnen terugstorten.

3) Zodra wij de goederen in goede orde hebben ontvangen, ontvangt u binnen enkele werkdagen hiervan de bevestiging. Vervolgens zullen wij het aankoopbedrag en de eventuele verzendkosten van de heenzending zo spoedig mogelijk terugstorten, doch uiterlijk binnen 10 dagen nadat u het product heeft teruggestuurd.

Uitgesloten van recht van retour zijn producten waar een speciale afspraak mee is gemaakt en deze afspraken zijn ook schriftelijk met beiden partijen(AV ProVideo en de klant) gemaakt.